תחתוני מחזור/ווסת – מאיפה להתחיל

לפני שנתיים וחצי, בינואר 2021, הגיעו אליי תחתוני המחזור / תחתוני ווסת הראשונים שלי.
לקח לי המון זמן לאזור אומץ להזמין את התחתונים, ומה שדחף אותי ללכת על זה זו הקורונה כך שיכולתי להתנסות ימים שלמים בבית ולהבין אם זה מתאים לי.

אז אמנם היו כמה חודשים של התלבטות אבל הנה חלפו להן שנתיים וחצי שהביאו אליי חווייה משוחררת, בטוחה עם חיבור חדש לגוף המופלא שלי- אז בטוח שעדיף מאוחר מאשר אף פעם. זה התחיל מזה שנחשפתי למותג מודיבודי באינסטגרם שהיה אז מותג יחסית בתחילת דרכו בארץ, וזה שינה את כל החוויה של המחזור החודשי שלי- ואני קוראת לזה חוויה במובן החיובי(!)
‏‎

הסטורי שלי מהיום שהגיע אליי המשלוח

אני משתמשת במילה אומץ כי הרגשתי שאני ״מעזה״. האמת שעדיין אני מעזה. לכתוב את הפוסט הזה זה אומץ משוגע עבורי. לחשוף ולהיחשף בנושא שחונכנו להסתיר, נושא שרץ מתחת לפני השטח ולא מדובר באופן פתוח במסגרות של לימודים, עבודה וחברים. בושה והסתרה של התהליך הכי טבעי שמניע את החיים שלנו, של כולנו. שבורא ויוצר חיים, במחזוריות שהיא פלא(!).
אז אמנם זה לוקח זמן -אבל בשנים האחרונות אני מעזה לחצות את הבושה והריחוק שהיו תמיד סביב הימים האדומים שלי. מנסה לשתף כמה שיותר א.נשים בתובנות שלי סביב המחזור החודשי וסביב הגילוי הגאוני של תחתוני הווסת. יותר נכון- אני משתדלת שלא להסתיר. איך אומרים היום- לנרמל את ההתייחסות לווסת, לדם.

בקרב רוב הנשים סביבי ששמעו על הנסיון שלי זה עורר פליאה (בקטע לא טוב), גועל, בחילה ובהלה, לשטוף את הדם שלך?! כי כמה איכס ואיזה מגעיל זה דם ומחזור. כי זה שחונכנו. כולנו. תמיד להסתיר. שלא יידעו חס וחלילה שאני במחזור. תמיד להסתיר את התחבושות והטמפונים, שלא יידעו שאני מדממת.

זה בדיוק האומץ שעליו אני מדברת, האומץ לנסות משהו שהוא לא מיינסטרימי. זה מלחיץ לחשוב איך יקבלו את זה סביבי, יחשבו שאני מוזרה? מגעילה?

עברתי דרך החששות האלה והמשכתי עם האמת שלי. ניסיתי להסביר שהדם הזה הוא לא מה שאתן חושבות. הוא ההיפך ממגעיל. הוא כוח וחיים.

למדתי משהו חדש. בגיל 31 פגשתי פייס טו פייס את הדם שלי. בפעם הראשונה.

הפעם הראשונה שלי

בפעם הראשונה ששטפתי את תחתוני הווסת, ראיתי את הדם שלי זורם יחד עם המים מתוך התחתונים בכיור. באותו רגע זה זעזע אותי. כי התרגלתי להיגעל ממחזור. אבל התמודדתי עם הרגע הזה, ומהר מאוד, למרבה הפלא (שלי) זה לא הגעיל אותי ואפילו התרגשתי. התרגשתי פעם ראשונה לראות את הדם זורם. פתאום הוא דם אמיתי ולא קשה ומסריח ומגעיל כשהוא על תחבושות או בטמפון. התרגשתי למראה הפלא הזה של הגוף. שמחתי שגיליתי את הפתרון – ועם הזמן גיליתי עוד יותר כמה הוא מדויק ונכון עבורי.

איור ואנימציה: orpaz_art@

שנים של התעסקות בהתרחקות, ממש סבל, בהחלפת תחבושת, חרדה מתמדת מנזילות, והיגעלות מהתהליך, מעצמי, התרחקות וזרות לגוף. שנים של באסה רצינית בעניין הזה של לקבל מחזור.
היום אני מברכת על זה, מבינה כמה זה לא מובן מאליו. אמנם אני מתמודדת עם קשיים וכאבים קיצוניים במהלך הווסת, ועדיין ימי הווסת נראים אחרת לגמרי בשנתיים וחצי האחרונות. (אני מאובחנת עם אדנומיוזיס שגורם לימים האלה להיות עוד יותר קשים- ממשפחת האנדומטריוזיס שהפך ליותר מוכר ומדובר בשנים האחרונות)
זה מדהים איך הכל השתנה עבורי – להסתובב בעולם עם אפס דאגות בכל מה שנוגע ל״האם התלכלכתי״ מדם. לישון במצעים לבנים (!) בלי לדאוג. בלי ללבוש אקסטרה טייטס.

כמה דאגה וסטרס חוויתי כל השנים. אני זוכרת כשהייתי ישנה עם בן זוג בזמן מחזור בצעירותי (חח) הייתי דואגת להשתמש בטמפון בלילה (!) ודואגת לקום באמצע הלילה לוודא שלא נזל, ולקום בבוקר מוקדם להחליף. כמה עומס וסטרס היו בתוכי ורק עכשיו אני מסוגלת לראות את זה שאפשר לחיות אחרת. בלי הבושה הזו.

איך קוראים לזה? ווסת או מחזור?

היום אני גם יודעת שימי הדימום נקראים ווסת. המחזור החודשי הוא הזמן ״המחזורי״ של האישה- למשל מי שאורך המחזור שלה הוא 32 ימים, אז המחזור החודשי שלה הוא 32 ימים. הווסת היא הופעת הדימום עצמו, וימי הווסת הם ימי הדימום. את ההבדל הזה למדתי רק בשנה האחרונה- לפני כן לא ידעתי מה ההבדל בין מחזור לווסת, כי בסלנג שלנו כבר התקבע ש״לקבל מחזור״ זה זמן הדימום- שהם בפועל ימי הווסת.

נחשפתי ל-2 המושגים במהלך הזמן, אבל מי שעשתה לי סדר של ממש הייתה אנט גרין שמנחה את הפודקאסט שנקרא שישי נשי- פודקאסט בנושא פוריות, הריון, בריאות ומחזור האישה. שולחת אתכן להאזין ל-2 פרקים: אחד אינפורמטיבי: איך נראה מחזור חודשי בריא והשני מעורר השראה: איך להנות מהווסת שלך. ואם מעדיפות קריאה אז אפשר לקרוא כאן. ויש עוד כמה פרקים ממש מעניינים בנושאים של כאבי מחזור, אנדומטריוזיס, עיסוי רחם (סובאדה) ועוד ועוד.

איור: orpaz_art@

איך מתחילות? מאיפה קונות?

אז אני רכשתי תחילה 2 תחתוני וסת של המותג מודיבודי, רק כדי לנסות. השתמשתי בקוד קופון שלדעתי היה בזמנו באינסטגרם. הוצאה לא זולה בכלל- בערך 250 ש״ח אחרי הנחה. אבל הימרתי על עצמי, והימרתי על ההתנסות החדשה שרציתי כבר המון זמן. הייתי כל כך מרוצה!! אבל כמות של 2 זה ממש התחייבות סביב השעון, לכבס ולייבש, לכבס ולייבש, אבל היה לי קצת יקר להוציא עוד 150 ש״ח על זוג נוסף, אז חיכיתי בשקט למבצעים- שתמיד מגיעים- בחגים בדר״כ ולפעמים סתם ככה שולחים 15% הנחה- ועכשיו גם יש לדעתי סקשן שלם קבוע של סיילים. עם הזמן רכשתי עוד שניים, ואח״כ עוד אחד. סה״כ 5 תחתוני ווסת של מודיבודי. ולאחרונה אחרי שהצטרפתי לקבוצת הפייסבוק ״כובסות בווסת״ נחשפתי לעוד מלא מותגים שמסתבר שגם הם טובים ובמחירים יותר נוחים. החלטתי לממש קוד קופון של הקבוצה ולקנות 2 תחתוני מחזור של ג׳ק קובה במחיר ממש בדיחה, 2 ב-115 ש״ח (בערך). ניסיתי גם אותם והם מדהימים.

אני מאוד ממליצה להצטרף לקבוצת הפייסבוק ״כובסת בווסת״ בין אם אתן משתמשות שנים בתחתוני מחזור ובין אם אתן עדיין מתלבטות איך ואם בכלל להתחיל להשתמש בתחתוני ווסת. קבוצה מגניבה שמאפשרת שיח פתוח מכבד ונעים סביב הווסת, טיפים לכביסה נכונה של התחתונים ועוד כל מיני דברים מסביב. והנה קישור גם לאינסטגרם כובסת בווסת

ומה עושות כשיוצאות לחופשה בחו״ל?

בעיניי זה תלוי כמה מוכנות להתמסר לתהליך וכמה זה שווה ״לכן״. אני טיילתי במשך חודשיים בארה״ב והיה לי מאוד חשוב להמשיך להשתמש בתחתוני ווסת. זה פתרון שהיה לי נוח ונעים, הרבה יותר מהמוצרים החד פעמיים. אמנם הייתי צריכה לדאוג לכביסה וייבוש כל הזמן (הייתי בזמנו רק עם 2 תחתונים!) אבל זה עבד לי טוב ושמחתי שאני לא צריכה לדאוג מזה במהלך נסיעות ארוכות או שינה.

בימי הקיץ החמים (מאוד) מאתגר ללבוש תחתוני מחזור- אמנם יש להם טכנולוגיית ספיגה שעובדת גם לזיעה, אבל אני מרגישה שהם חמים מדי עבורי בימים האלה עד כמעט בלתי נסבלים. ובכל זאת הם עדיין האלטרנטיבה הכי טובה.

אם אתן עדיין לא מבינות איך זה עובד ובא לכן לשאול עוד שאלות- מוזמנות לכתוב לי בתגובות או באינסטגרם/פייסבוק או במייל lost.found.searching.the.way@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *