5 צעדים לחיפוש עבודה. מאיפה מתחילים?
תבינו שזה תהליך. שזה לעבוד בחיפוש עבודה, זאת משרה מלאה והיא דורשת הרבה התמדה השקעה ו- עבודה. אם אתם רוצים למצוא את הכי טוב שאתם יכולים לקבל תצטרכו להרוויח את זה ורוב הסיכויים שהמשרה לא תיפול עליכם מהשמיים.
אז שימו שעון מעורר לשעה שהיא בוקר (8-9 כזה גג) תכינו את הקפה ותתחילו את יום העבודה שלכם עם אנרגיות, כי משהו חדש ומרגש עומד לקרות לכם בקרוב.
1. תחגגו את זה. תספרו לכולם שאתם מחפשים עבודה.
לאנשים לעיתים יש נטייה להתחבא בחיפוש העבודה והם לא מבינים כמה הזדמנויות הם מחמיצים כי הם לא סיפרו לעולם שהם מחפשים.
בין אם אתם מובטלים ובין אם אתם עובדים ומחפשים את השלב הבא- תספרו לכולם וכדאי שזה יהיה בכמה שיותר חוגים מגוונים של חברים, משפחה ואנשים שאתם סומכים עליהם. כך תגדילו את הסיכוי לדעת לפני כולם על תפקידים והזדמנויות שנפתחות וזה יכול להיות מגניב לקבל חיבור אישי לתפקיד בארגון כלשהו. הרבה מראיונות העבודה שהשגתי היו דרך חברים שעבדו באותו ארגון או שיש להם חבר של חבר שעובד/עבד שם.
2. תפתחו חשבון לינקדאין
יש לכם פייסבוק? זה לא מספיק. לינקדאין זה הדבר הנכון לאקדמאים ולכאלה שבדרך וזה נכון לגבי כולם (כמעט). בעבר הלא רחוק (כמה שנים אחורה) הייתה תחושה שלינקדאין זה רק להייטק ורק למתכנתים. זה ממש ממש לא ככה. בלינקדאין תמצאו מגוון בעלי מקצוע בהמון תחומים: משאבי אנוש, נדל״ן, מכירות, שיווק, מדע ועוד ועוד ועוד (זה באמת לא נגמר) זו הדרך להתחבר למעסיק העתידי שלכם, לקולגה עתידית שתפקיד כזה שנפתח בארגון שלה או בארגון אחר ולמגייסות שבדיוק מחפשות מישהו כמוכם.
למי שרוצה להעמיק ולהבין למה הוא פשוט חייב פרופיל ונטוורק עשיר כדאי לקרוא את >> למה צריך לינקדאין ואיך זה יכול לבדל אתכם בתהליך חיפוש העבודה
3. תפתחו טבלת אקסל
בתהליך חיפוש העבודה קל מאוד ללכת לאיבוד בין עשרות המקומות ששלחתם אליהם קורות חיים ואז אתם מקבלים טלפון ואתם בכלל לא זוכרים שפניתם אליהם. מוכר לכם? גם אם עדיין לא, תדעו שזה קורה, לכולם.
הטבלה מיועדת למעקב האישי שלכם בתהליך החיפוש, לדעת לאיזה ארגון פניתם, עם מי דיברתם שם ומתי, מה קבעתם ומה נסגר עם זה. כל הודעה, פנייה, מייל, ציוץ – נכנסו ותועדו בטבלה.
הטבלה הזו הייתה דבר נפלא בשבילי כדי לכמת ולהבין בכל שלב בכמה ראיונות הייתי, איזה חברות כבר לא רלוונטיות ועם איזה יש לי קצוות לא סגורים. בלעדיה הייתי אבודה. היא הייתה המהות והמוטיבציה שלי, טבלת ההתקדמות שלי לעבר משרת החלומות. זה מה שהחזיק אותי עם היד על הדופק.
הטבלה הזו היא Must>> טבלת אקסל שאתם פשוט חייבים
4. עופו על עצמכם
למפות את השוק- אילו חברות וארגונים מעניינים אותי? ואילו פחות?
תכינו רשימה של שמות חברות שהייתם רוצים לעבוד בהן. כל דבר. לצד אלה תרשמו גם חברות שאתם לא מתלהבים לעבוד בהן אבל הן בהחלט בתחום שאתם מחפשים, זה יעזור לכם קצת להשתפשף בהגשת מועמדות ובראיונות עבודה עצמם. תגגלו, תקראו. תפנו אליהם.
שימו את השיפוטיות בצד. אל תקבעו מראש אם הארגון הוא פחות מדי או יותר מדי בשבילכם, אם יש להם תפקיד שמעניין אתכם תכניסו אותם לרשימה. יכול להיות שזה יפתיע אתכם. אגב, זה נכון לשני הכיוונים- גם בחברות הנחשקות ביותר יכול להיות שתגלו שזה פשוט לא בשבילכם.
אתם אף פעם לא יודעים מאיפה תגיע ההזדמנות הבאה
5. תפנו לכמה שיותר אנשים שעושים משהו שמעניין אתכם
בין אם אתם מכירים אותם ובין אם הם זרים לחלוטין – דברו איתם. זה יכול לפתוח לכם דלתות למקומות שלא הכרתם. נכון שלפעמים זה מוזר או מביך לכתוב למישהו שאנחנו לא מכירים, אבל היי, בואו נבין את זה לעומק. מה זה אומר מביך? והאם זה יכול לפגוע בכם בהמשך?
כמות ההודעות ששלחתי לאנשים ולא קיבלתי מהם תגובה עומדת על עשרות רבות. אלה שכן ענו לי, הם אלו שהזיזו את האבנים שלי קדימה כדי לחצות את הנהר. הם הכירו לי תפקידים בארגונים שחשבתי שלא אפנה אליהם לעולם, הם פתחו לי את הראש למגוון שקיים ולא הכרתי והציעו לי הזדמנויות שלא הייתי מקבלת בדרך אחרת. אלו אנשים שאני בקשר איתם עד היום, גם שנה ושנתיים אחרי הפעם הראשונה שדיברנו.