לחפש עבודה ולשנות קריירה בעולם החדש

כל מה שאני כותבת מבוסס על הדרך שעשיתי בחיפוש העבודה הראשונה שלי לאחר סיום התואר הראשון ואחרי שהחלטתי לעזוב את התואר השני. תהליך שהתחלתי באפריל 2018 והסתיים במשרה שהתחלתי בנובמבר 2018 (הסתיים באופן זמני עד לעבודה הבאה 🙂 +הסבת מקצוע שעשיתי בזמן הקורונה)

בתהליך חיפוש עבודה גיליתי בעצמי הרבה אומץ.
אומץ לפנות ישירות למנהלים ומגייסות.
אומץ לומר ״לא״ למשרות בראיונות עבודה.
אומץ לומר ״לא״ לאנשים שבסך הכל רוצים לעזור ולסדר לי תפקיד בעבודה שלהם.
אומץ לדייק לעצמי את מה שאני רוצה ביום-יום.

פניתי לאנשים בכל הדרגים בכל מיני חברות, לפעמים נתקלתי בלא.
לפעמים נתקלתי בכלום.
ולפעמים נתקלתי באנשים שפשוט רואים אנשים והיו מוכנים לחלוק, לשתף, לנסות לעזור, לכוון… אז נכון שבסופו של דבר אחוז אלה שענו לי ועזרו היו מיעוט בתוך ים של כאוס בחיפוש העבודה אבל הם אלו שהקפיצו אותי קדימה.
הם אלה שעזרו לי להבין שאני לא סתם משקיעה זמן אלא נמצאת בדרך הנכונה למה שאני רוצה להשיג.

אז לפניכם כמה פוסטים שכתבתי בנושא חיפוש עבודה בהם אני מספרת על:

-איך עושים את זה בצורה אקטיבית סביב השעון (ולא פסיבית מחכים שיחזרו אליי….)

-ראיונות כושלים שהיו לי- איך התאוששתי מהם ואיך זה עזר לי להשתפר בתהליך

-חיפוש עבודה ויצירת קשרים בלינקדאין בפרט אבל לא רק

-קהילות שהצטרפתי אליהן ונתנו לי תמיכה בתהליך בהכרת כלים ואנשים חדשים

-איך לא להתייאש גם אחרי שמקבלים מלא ״לא״

-איך להגיע לראיונות עבודה במקומות שתמיד חלמתם. (ספוילר: זה לא תמיד עובד, אבל עצם הידיעה שעשיתי כל מה שיכולתי היא זו שנותנת מוטיבציה להמשיך ולנסות)

מוכנים?


  • פודקאסט וקהילה בנושא שינוי קריירה וחיפוש עבודה בעולם העבודה החדש
    אני חושבת שלמדתי מהפודקאסט הכי הרבה על עיסוקים של אנשים שלא דמיינתי שקיימים והכרתי אנשים סופר מעניינים שהובילו אותי להכיר עוד פודקאסטים. מצאתי בגישה של ליאור והאורחים שלו דמיון מסוים בדרך שסללתי לעצמי וכל כך שמחתי לגלות שאני לא לבד, שיש אנשים בחוץ שעוסקים בדברים שהם כל כך אוהבים ומאמינים בהם והדרך לשם אולי לא הייתה רגילה ומקובלת. קיבלתי המון חיזוקים והשראה ולמדתי עוד עצמי בדרך.
  • איך מצאתי את הכניסה לעולם היזמות וההייטק
    לא יכולתי להיכנע לכך שבמקצוע שלי בתפקיד ראשון כל מה שאני אמצא (בעיקר) הוא עבודה במפעל, בקו ייצור שזה כבר נפסל על הסף ולא בא בחשבון (ובייחוד אחרי שני ראיונות כושלים שעליהם תוכלו לקרוא כאן) או עבודה במחקר ופיתוח – שזה אומר לבלות 9-10 שעות במעבדה, עם עצמי לבדי רוב הזמן, בפעולות מונטוניות ובדיקות שחוזרות על עצמן. (מה לעשות שככה מגלים את התגליות הכי גדולות בהיסטוריה?) וזאת בכלל הסיבה שעזבתי את התואר השני במחקר, כי זה פשוט לא היה זה, עבורי.
  • 5 צעדים לחיפוש עבודה. מאיפה מתחילים?
    אז שימו שעון מעורר לשעה שהיא בוקר (8-9 כזה גג) תכינו את הקפה ותתחילו את יום העבודה שלכם עם אנרגיות, כי משהו חדש ומרגש עומד לקרות לכם בקרוב. תבינו שזה תהליך. שזה לעבוד בחיפוש עבודה, זאת משרה מלאה והיא דורשת הרבה התמדה השקעה ו- עבודה. אם אתם רוצים למצוא את הכי טוב שאתם יכולים לקבל תצטרכו להרוויח את זה ורוב הסיכויים שהמשרה לא תיפול עליכם מהשמיים.
  • טבלת אקסל שאתם פשוט חייבים
    טבלת מעקב שתעזור לכם לצלוח את תקופת חיפוש העבודה בהרגשה שאתם בשליטה על החיים שלכם ולא סתם יורים לכל הכיוונים. אפשר גם לירות לכל הכיוונים 🙂 אבל כל עוד יהיה לזה תיעוד אתם תדעו לאמוד את ההתקדמות שלכם. היתרון בטבלה הוא שכל מה שקשור לחיפוש העבודה מרוכז במקום אחד- בלי הטבלה הזו אין סיכוי שהיית מבינה מה אני עושה או זוכרת עם מי דיברתי, על מה, כמה, מתי ואיפה.לי באופן אישי היו 93 שורות בטבלה הזו ותהליך חיפוש העבודה ארך כ-7 חודשים. התוכן של הטבלה הזו מורכב מ: כדי להיות מוכנים לכל ראיון או שיחה שעתידיים לבוא, וכדי שלא תלכו לאיבוד בחיפוש עבודה, המידע הבא צריך להיות עבור כל חברה בטבלה: אם אתם רוצים את הטבלה שהכנתי כתבו לי בתגובות או שלחו אליי מייל – ואשלח לכם בשמחה 🙂 ‫Lost.found.searching.the.way@gmail.com‬שמות החברות/אנשים/תאריכים וכל שאר הפרטים בטבלה הזו הם לצורך ההמחשה בלבד
  • איך לא להתפשר בחיפוש עבודה
    לא פשוט לסנן מקומות עבודה ובטח שלא במשרה הראשונה בחיים שאחרי התואר, אבל לחלוטין זה אפשרי. תאמינו במי שאתם ובמה שיש לכם לתת ורצוי עם קבלות ונסיון מדברים שעשיתם.
  • לינקדאין – למה בכלל ואיך זה יכול לבדל אתכם משאר מחפשי העבודה
    רציתי להיות בלינקדאין הזה שכולם מדברים עליו. הרשת החברתית-קרייריסטית-מקצועית שכולם נמצאים בה חוץ ממני. הבנתי שזו הדרך למציאת עבודה בעולם החדש (ואני לא זוכרת איפה שמעתי את זה).עשיתי את זה חצי שנה לאחר סיום התואר הראשון -אבל ההמלצה שלי היא כזו- כמה שיותר מוקדם יותר טוב.
  • כל מה שרציתם לדעת על לינקדאין- חינם לאקדמאים חיפאים
    שבועיים לתוך חיפוש העבודה הראשונה שאחרי התואר, הגעתי לסדנת לינקדאין למתחילים (חינמית) שהתקיימה בבורלא 17 – החממה לקריירה של עיריית חיפה למען אקדמאים חיפאים. שם נחשפתי לראשונה לתכנים שהם מנגישים לאקדמאים בחיפה (הרצאות וסדנאות בכל נושא שקשור לקריירה וחיפוש עבודה) ובכלל הרעיון המעולה של חממה לקריירה, מסגרת שעוזרת למי מאיתנו שצריך דחיפה לחיפוש עבודה בפיג׳מה, אבל לא רק.
  • הראיונות הכושלים שהיו לי (באשמתי, באשמתם, מה זה משנה)
    ״….אחרי שבלעתי את הרוק ואת ההלם, המשכתי לשאול על התפקיד ואמרתי לו שאני רוצה לעשות סיור במפעל – הוא בתגובה היה בשוק. אז דאגו לי לנעלי עבודה ויצאנו לסיור, עברנו בתוך מכונות ענק וטיפסנו על במות ומדרגות ברזל בגובה. זה היה מטורף בשבילי לראות את כל העוצמה הזו מקרוב, באמת חוויה מעניינת. חוץ מזה שאני לא רואה את עצמי עובדת כאן וזה בסדר. אז פאקינג אני לא מבינה למה הבאתם אותי לראיון. למה אתם מבזבזים לי את הזמן? אציין שהשיחות המקדימות לראיונות הנ״ל היו עם אנשי HR והיו מספיקות עבורי כדי להמשיך בתהליך, ידעתי מראש לאיזה תפקיד אני מגיעה להתראיין, אילו כישורים ויכולות נדרשים וזו גם הסיבה שזומנתי לראיונות. שני ראיונות שהשאירו אותי עם תחושה חמוצה, לא האמנתי שככה מתנהלים ראיונות עבודה ב-2018.