לפתוח פרופיל בלינקדאין לחפש עבודה

לינקדאין – למה בכלל ואיך זה יכול לבדל אתכם משאר מחפשי העבודה

ספוילר: 90% מראיונות העבודה בחיפוש העבודה הראשונה אחרי התואר, השגתי בפניות יזומות לאנשים דרך הלינקדאין. למשל לעבודה הראשונה שלי הגעתי רק בגלל שכתבתי למור, בחורה מקסימה, שאם היא לא הייתה עונה לי ומספרת על התפקיד שנפתח בחיפה, כנראה שלא הייתי מגיעה לראיון הזה לעולם.

אז רציתי להיות בלינקדאין הזה שכולם מדברים עליו. 

הרשת החברתית-קרייריסטית-מקצועית שכולם נמצאים בה חוץ ממני. הבנתי שזו הדרך למציאת עבודה בעולם החדש (ואני לא זוכרת איפה שמעתי את זה). פתחתי את הפרופיל כחצי שנה לאחר סיום התואר הראשון, וההמלצה שלי היא כזו: כמה שיותר מוקדם יותר טוב.

אני ממליצה לכל סטודנט/ית לפתוח פרופיל לינקדאין כחצי שנה לפני סיום הלימודים ואם גיליתם את זה רק עכשיו ואתם הרבה אחרי תואר ועניינים – אל דאגה, בדיוק בשביל זה כתבתי מדריך פרקטי לפתיחת פרופיל בלינקדאין שיעזור לכם למצוא עבודה, תכל׳סי ולעניין. (כי מדריכים טכניים לפתיחת פרופיל אפשר למצוא חופשי ברחבי הרשת)

להיות רלוונטיים

פשוט תפתחו פרופיל (היום/מחר/גג השבוע!) ולא סתם לפתוח כדי לסמן וי, כי אז תהיו סתם עוד פרופיל בין מיליונים. אם אתם צריכים עזרה בהתנעה של העניין והתוכן או סתם מוטיבציה – מוזמנים לכתוב לי ואעזור או שתוכלו להציץ בפרופיל שלי כדי לקבל השראה. זה מה שאני עשיתי כשהתחלתי, לקחתי השראה מאחרים עד שיצרתי לעצמי סגנון משלי.

תפתחו פרופיל מלא שמפרט את קורות החיים שלכם בצורה ברורה ונקייה – השכלה אקדמית (גם אם עדיין לא סיימתם) ואת נסיון העבודה הרלוונטי שלכם שהייתם רוצים שמעסיקים היום ובעתיד יראו, למשל מוכרת פלאפל (אני בעברי) או מלצרות לא בטוח צריכים להיכנס לשם. אז תכתבו: החל מתפקיד בצבא ועד היום, וכמובן מסגרות התנדבות. מידע על פתיחת פרופיל לינקדאין תוכלו למצוא ברחבי הרשת.

ב-24.4.18 פתחתי רשמית את חשבון הלינקדאין שלי. (תכף תבינו למה ציינתי את התאריך המדויק). אהבתי ממש את העניין של לינקדאין ולקחתי על עצמי ללמוד את הנושא לעומק, להכין פרופיל רציני ומקצועי, עם מטרה ממוקדת- להשיג שם עבודה.

להשיג עבודה בלינקדאין

אז איך מוצאים עבודה בלינקדאין?
השלב הראשון: להוסיף כמה שיותר אנשים שמעניינים אותי

אנשים שעוסקים או מגייסים בתחומים שמעניינים אותי וכשלא ידעתי מה מעניין אותי – פשוט הוספתי כמה שיותר מכמה שיותר תחומים מסביב – כימיה, הנדסה כימית, ביוטק, ביולוגיה ועד תכנות (פעם בכמה זמן חשבתי שאולי כדאי לעשות הסבה לתכנות) ומלא אנשי גיוס, HR ו-Head hunters.

בקיצור הצבתי לעצמי יעד – להשיג מעל 500 קשרים (בשונה מפייסבוק אלו לא חברים שלך, רובם לפחות). יעד אגב, שהוא לא פשוט בכלל שאתה מתחיל עם אפס קשרים. כי מה הקטע בלינקדאין, אתה יכול לבקש להתחבר רק לאנשים שמחוברים למישהו שאתה מחובר אליו. מבולבלים? גם אנחנו.

כדי ליצור את הקשרים הראשונים, ביקשתי מחברים (אמיתיים) שיוסיפו אותי וככה התחלתי לבנות את רשת הקשרים שלי. בכל פעם שנכנסתי חיכיתי לראות את המספר עולה ועולה ואחרי קצת פחות מחודשיים, ב-5.6.18 הגעתי ל-500 קשרים. (כשעברתי את האלף כבר ממש נרגעתי, זה היה בנובמבר 2018)

זו הייתה עבורי נקודת ציון לכך שאני מחוברת למספיק אנשים שיכולים לחבר אותי למספיק אנשים.

השלב השני: ליצור קשרים אסטרטגיים

כלומר, לגשת אסטרטגית אל האנשים שאתם מוסיפים בלינקדאין. והכוונה היא לא רק להויף אותם באופן פאסיבי כי ברוב המקרים אף אחד לא ינחת עליכם עם הצעות עבודה, אלא להוסיף +לכתוב הודעה במעמד בקשת החברות עצמה. בהוספת איש קשר בלינקדאין יש אפשרות ללחוץ על “Add note”, אורך הטקסט הוא לדעתי 70-100 תווים אז חשוב להיות סופר ממוקדים וברורים כדי להעלות את הסיכוי שיענו לכם.

את רוב האנשים טירגטתי לפי העיסוק או החברה בה עבדו, ולפעמים הוספתי אנשים שהטייטל שלהם היה מספיק מעניין וחשבתי שהם יכולים להיות קשר מעניין ברשת שלי.

לחלק גדול מהאנשים שלחתי הודעה פרטית בה הצגתי את עצמי, את ההשכלה שלי והכישורים האישיים תוך התעניינות בעבודה בחברה שבה הם עובדים/מנהלים.

הנה דוגמא להודעה ששלחתי ל-לCTO בחברת אנרגיה מתחדשת שמצאתי בה עניין:

פנייה בלינקדאין חיפוש עבודה

הכנתי קובץ עם דוגמאות להצגה עצמית בפני מנהלים, קולגות ומנהלי משאבי אנוש, שאתם יכולים לקחת השראה ולהשתמש- קליק וחצי וזה אצלכם (קובץ PDF להורדה):


אחרי שבועיים התחיל להיות מעניין

שבועיים אחרי שפתחתי את הפרופיל ופעלתי בדרך שהסברתי למעלה, קיבלתי את ההודעה והטלפון עם הצעת העבודה הראשונה דרך מגייסת בלינקדאין (שאני הוספתי).

הצעה שמאוד עניינה אותי והיא לעבוד בסטארטאפ שבמקרה התמקד בנושא שעשיתי עליו פרויקט במהלך התואר הראשון. סטארטאפ קטן של עשרה אנשים עם הרבה תשוקה וטכנולוגיה שאני מחוברת אליה. מהר מאוד מנהלת הפיתוח יצרה איתי קשר ונפגשנו, אני היא והCTO. הייתה בינינו כימיה מעולה. אבל, סטארטאפ, כמו בסטארטאפ, משתנה בקצב מהיר יותר מהשמש (היא זזה מהר?) והמשרה נפלה בסופו של דבר בגלל נושא של גיוס כסף ותקציב בחברה. 

חיפוש עבודה ראשונה בלוג

באותו זמן, פנה אליי CEO (שהוספתי) בחברה שעוסקת באנרגיה מתחדשת וזה קסם לי. קבענו שיחת טלפון והיו אנרגיות מעולות בשיחה פתוחה וכנה. התפקידים שהוא הציע לי באותם ימים היו על סמך נסיון התעסוקה שלי ולא ההשכלה האקדמית, זה לא התאים למה שחיפשתי באותו זמן, אבל קבענו שנישאר בקשר במידה ויהיה משהו מתאים בהמשך.

לקבל הזדמנות אמיתית ולא להידחק בערימת קורות חיים

הגעתי לעוד CEO ועוד CTO ועוד ועוד מכל מיני חברות- קיבלתי הזדמנות מכל כך הרבה אנשים שהיו נכונים ופתוחים, על בסיס המוטיבציה והרקע שלי, שרצו להיפגש ולבחון את העניין, למרות שלשנינו לא היה ברור אם יש להם תפקיד להציע לי.

זה נתן לי המון מוטיבציה, אדרנלין ותקווה שהנה  – יש אנשים שרואים אותי ולא רק מבעד למשקפי הצ׳ק ליסט למשרה ספציפית. מה קורה שאתם מגישים קורות חיים בדרך הקונבנציונלית? הם הולכים ונערמים אצל המגייסת וצריך הרבה מזל כדי לקבל את ההזדמנות שמגיעה לכם.

אז אני אומרת - למה לסמוך על המזל? תגרמו לזה לקרות.

עם חלק מהאנשים נוצר קשר אישי ואלו אנשים שאני משוחחת איתם עד היום, אם זה בחיפוש עבודה חדש או למטרת שיתופי פעולה במסגרת פעילויות אחרות שלי, באירועים וקשרי קהילה.

במקביל לזה, עשרות אנשים לא ענו לי עד היום ואת זה צריך לקחת בחשבון, אבל קיבלתי מענה הרבה מעבר למה שציפיתי שאני כלל לא זוכרת את אלה שלא ענו. דיברתי עם עשרות מגייסות, אנשי HR, מנהלים מקצועיים מכל הקשת הרחבה בעולם התעסוקה.

איך להתקבל לעבודה

את העבודה הראשונה שלי (שהיא לא בהנדסה כימית) מצאתי בלינקדאין

ואני יכולה להישבע שלא הייתה לי שום דרך להגיע למשרה הזאת אם מור לא הייתה עונה לי, אחת מתוך עשרות שפניתי אליה וסיפרתי לה מה אני מחפשת והיא חיברה אותי למשרה בארגון שלה.


על ה-Shift שעשיתי בין חיפוש עבודה בהנדסה כימית לבין חיפוש עבודה בניהול קהילה, וכל זה קרה בתקופה של חצי שנה! תוכלו לקרוא כאן >> איך מצאתי את הכניסה לעולם ההייטק

הרבה מהכלים והטיפים להתנהלות בלינקדאין קיבלתי בסדנה חינמית שעליה תוכלו לקרוא כאן >> סדנת לינקדאין למתחילים חינם לאקדמאים חיפאים בלבד

על ראיונות עבודה יוצאי דופן וכושלים שהיו לי תוכלו לקרוא כאן >> הראיונות הכושלים שהיו לי (או להם, מה זה משנה?)


רוצים להמשיך לקרוא ולקבל עדכונים מהבלוג? ככה עושים את זה
עוד וי קטן ואתם בפנים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *