לדייק את התוכן – סינון תכנים ורעשים בפיד שלכם (אינסטגרם ופייסבוק)

בפוסט הזה אני אענה על השאלות:

1. איזה תוכן עולה לכם בפיד
2. איך תגדילו את הסיכוי לראות יותר ממה שאתם רוצים
בפיד
3. מה הסיפור של האשטאגים


אינסטגרם

אלה שיופיעו לכם בפיד וראשונים בסטורי הם האנשים שאיתם אתם באינטראקציה שוטפת, שאתם יוזמים דרך הודעות פרטיות, תגובות ולייקים. תוכן נוסף יעלה בפיד מתוך ההאשטאגים שאתם עוקבים אחריהם. אם אתם מרגישים שהפיד שלכם מוצף בתוכן שפחות מעניין אתכם, פשוט תסירו עוקב, אף אחד לא ייעלב. (לא מתחייבת) ותתחילו לעקוב אחרי מי ומה שמעניין אתכם לראות. (ואם אתם לא רוצים לעשות Unfollow תמיד אפשר לעשות Mute ולא תראו יותר סטוריז ופוסטים מאותו חשבון)

פייסבוק

באותו אופן עובד נושא האינטראקציה בפייסבוק, לרוב יופיעו לכם בפיד (עמוד הבית) אנשים שאתם בקשר איתם (לייקים, תגובות, הודעות). עבור כל פוסט שעולה לכם בפיד אתם יכולים לעשות Unfollow עבור קבוצות, עמודים ואנשים שמציפים לכם את הפיד ובמיוחד ספאמרים, יש גם אפשרות להסיר באופן פחות מחייב: לתקופה של 30 ימים או לבחור באופציה “Hide” בה פייסבוק מבטיחה שתראו ״פחות״ מאותו תוכן, אני חושבת שזו האופציה הכי פחות טובה, כי איך אפשר למדוד ״פחות״?.

לסנן התראות אינסטגרם

בנוגע להתראות: עבור כל קבוצה עמוד אתם יכולים לערוך את הגדרת ההתראות ולכבות אותה לחלוטין במידה ורוצים.וגם אז יש כמה אופציות, אני לרוב מסמנת בהכל ״Off” אלא אם כן אני רוצה לעקוב בתקופה מסוימת אחר קבוצה/עמוד.

בהמשך להתראות, ניתן להסיר עוקב מפוסט מסוים שהגבתם/ עשיתם לייק כך שלא תקבלו התראה על כל תגובה נוספת לאותו פוסט.

כל מה שהסברתי עליו עכשיו דורש קצת ״עבודה״ בפעם הראשונה שעושים סדר בפיד ובהתראות, אבל אחרי שמתרגלים זה קל והופך את הפיד להרבה יותר מדוייק לכם.


סיפור ההאשטאג ואיך להשתמש בו כצורכי תוכן

האשטאגים (או בעברית: סולמיות#) באינסטגרם הם לא סתם ליופי, הן משמשים כתגיות לאיתור תוכן. נניח ואני רוצה לראות תוכן מתחלף על התפתחות אישית אז אני ארשום בחיפוש האשטגים #התפתחותאישית ואז יופיעו לי כל הפוסטים שתוייגו כך. אני יכולה לסמן “Follow” על ההאשטאג ומעכשיו תמיד יקפצו לי בפיד פוסטים של אנשים ברשת שהפוסט שלהם מתוייג כהתפתחות אישית. וככה אני בעצם יכולה לעקוב אחר כל תחום שמעניין אותי.

רוב ההאשטגים שעובדים חזק ברשת הם בשפה האנגלית, וגם חשבונות ישראלים מתייגים באנגלית. גם השפה העברית מתפתחת בזמן האחרון באינסטגרם אז שווה לנסות לתייג ולחפש בעברית. דוגמא להאשטגים נוספים: #yogalovers, #selfgrowth #digitalart #inspirationquotes.

מה זה האשטאג

יש יוצרי תוכן שיצרו האשטאג משלהם כך שהקוראים יוכלו לעקוב ספציפית אחרי התוכן שלהם ע״י כך שיעקבו אחר ההאשטאג הייחודי. האשטגים לדוגמא בבלוג שלי הם: #קוראיםלזהרגעים lostfoundsearching #orpazblog#.

אגב יש גם האשטאגים בפייסבוק, וניתן לחפש באמצעות האשטאג, אבל לא ניתן לעקוב אחר מילות מפתח או האשטאג מסוים.


מקווה שהצלחתי לעשות סדר בבחירת התוכן ברשתות החברתיות, זו בכל אופן הדרך בה אני מתנהלת בכל מה שקשור לסינון תכנים ורעשים בפיד. אם יש לכם עצות נוספות, אשמח לשמוע 🙂

להרשמה לבלוג וקבלת ניוזלטר מלא בהפתעות במייל מדי חודש, לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *