עופר שני

על קריירה, מדיטציה וטיול מסביב לעולם – עופר שני, יזם אינטרנט ומדריך מדיטציות

האורחים בבלוג נבחרים מהסיבה הפשוטה - הם אנשים שחושבים אחרת, אנשים שלמדו הרבה. ואני, אני רוצה ללמוד מהם ולהבין מה הוביל אותם להיות מי שהם היום. אחד מהדברים שחלמתי לעשות הוא להביא סיפורים כאלה לעיניים חדשות בעולם - אליכם.

מהרגע שהכרתי את עופר (דרך המסך בזום) ידעתי שאני חייבת לדבר איתו. משהו בשקט והפתיחות שלו, ריתקו אותי. אני מתרגלת אצלו אחת לשבוע מיינדפולנס ותאי צ׳י דרך מקום העבודה של בן זוגי וכל תרגול הוא מופלא. בשיחה שלי עם עופר מצאנו הרבה מן המשותף, דיברנו על בחירות בחיים, מינימליזם, רדיפה אחר כסף ומהות האדם החופשי.

עופר מתארח בבלוג לדבר על המסלול שעשה

עופר שני בנה קריירה מרשימה בעידן האינטרנט החדש שקם בתחילת שנות ה-2000, הוא עבד ב״וואלה״, ״מעריב״, עשה רילוקיישין לניו יורק, חזר לארץ עם אהבה חדשה והמשיך בעסקי היזמות והאינטרנט, בין היתר הקים את ״כלכליסט״ ו״מרמלדה מרקט״. בכל משך הזמן הזה, עופר עושה מדיטציות עם קריסטלים, אבל בעבודה אף אחד לא יודע מזה.

התקף חרדה שחווה בתקופה הכי עמוסה בחייו, לפני כ-20 שנים, הפך לאירוע משמעותי ביותר, כי מאז החל ללמוד ולתרגל מדיטציה יום-יום.

לפני שלוש שנים יצא למסע של שנה בעולם, עם זוגתו ושני ילדיו, ומאז שחזר החליט להפוך את התרגול היומיומי ליצירה – לְלַמֵּד מדיטציה. עופר מביא חיבור ייחודי בין עולם היזמות והעסקים אל השקט וההתבוננות הפנימית שבמדיטציה.

ועכשיו נצלול לשיחה שלנו


עופר שני

על התקף חרדה ומַנטרָה ביְרוּשָׁה – ״תמיד עשיתי מה שרציתי, אבל משהו היה חסר״

  • לפני המיינדפולנס והכל, כשעבדת בהייטק בארץ ובניו יורק, מה היה החלום הכי גדול שלך ?
    תמיד עשיתי מה שרציתי, התמזל מזלי וכמעט כל העשייה שלי היתה מהנה ומעניינת עבורי. אבל משהו היה חסר – וזו תמיד היתה המחשבה: ״למה לעזאזל אני לא מיליארדר״? אם אני כל כך מוצלח – איך זה שאני לא מצליח ליצור את החברה שתניב לי את כל הכסף הזה? ולמה חברים שלי, שלא בהכרח מוכשרים יותר ממני (בעיניי) – כן עשו את זה? היום אני שמח בחלקי, חי בשלום עם מי שאני ומגחך על עצמי ועל המחשבות שהיו לי אז.

לימים גיליתי שלא כולם צריכים לחיות עם אותם היעדים ולא לכולם יש את אותם הכישרונות. כישרון לעשות כסף הוא כישרון מאוד ספציפי ויש מאות ואלפי כישרונות אחרים, פשוט כרגע – הם לא זוכים להערכה כמו הכשרון לעשות כסף.

  • סיפרת שאחרי 3 שנים בתפקיד ב״וואלה״ התעוררת באחד הלילות ולא יכולת לנשום. הגעת בבוקר לקופת חולים, הבנת שמדובר בהתקף חרדה וקיבלת כדורים. אמא שלך מגלה על התקף החרדה וקוראת לך לשיחה. איך היא עזרה לך?
    לימים הבנתי שזו היתה אחת השיחות החשובות שלי עם אמא שלי. היא סיפרה לי שגם היא חוותה התקף חרדה דומה בגיל 26 ושאמא שלה (סבתא שלי, גיטה מימון) לימדה אותה לעשות מדיטציה. מצאתי את עצמי יושב עם אמא שלי כשהיא מלמדת אותי לעשות מדיטציה עם מנטרה. עד אז לא ידעתי שגם היא מודטת.

    היום, 20 שנים מאוחר יותר, אמא שלי באה להשתתף בתרגולי המדיטציה שאני מעביר בתל אביב וזה מאוד מרגש אותי. מאותו היום המדיטציה הפכה לחלק גדול בחיים שלי ולמעשה מאז אני מתרגל בכל בוקר.
  • גילית שתרופת הסבתא היא ליטרלי סבתא שלך, או יותר נכון, מַנטרָה שסבתא שלך הייתה מתרגלת שנים במהלך מדיטציה.
    מה זו מַנטרָה? ואיפה מוצאים כזו?
    המשמעות של מַנטרָה בעולם המדיטציה היא מילה ששינון שלה (בראשך) בזמן התרגול – מאפשר להתנתק ממעגל המחשבות של המיינד ולהיכנס לתוך שדה של הוויה נטולת מחשבות. זו בדרך כלל מילה בשפה הסנסקריט (שפה הודית עתיקה), אבל כל מילה יכולה לשמש כמנטרה במדיטציה. פעם המהרישי היה מוכר מנטרה באלף דולר. היום אתה יכול לחפש מנטרה בגוגל. יש מנטרות שלמִצְלוֹל שלהן יש אפקט על המוח ואלו הן מנטרות נפלאות.

    מתרגלים של מדיטציה טרנסדנטלית שומרים את המנטרה שלהם בסוד ולא מגלים אותה לאף אחד. אמא שלי גילתה לי. וסבתא שלי גילתה לה. כשאני עושה מדיטציה טרנסדנטלית אני משתמש במנטרה של סבתא שלי.
עופר שני
צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של עופר שני
  • מצאת את עצמך שלושה ימים במרכז רוחני באי שומם ביוון באמצע החורף, תוך כדי המרוץ והחרדות. איך זה קרה?
    כחודש אחרי התקף החרדה התקשר אלי ניסים אמון (מאסטר זן ומורה למדיטציה), שהיה בעל טור בוואלה. הוא שאל אותי לאן נעלמתי וכשסיפרתי לו, הוא הציע לי לבוא אליו לפארוס ביוון שם הוא עמד להקים מרכז רוחני.

    החוויה הכי משמעותית היתה ביום האחרון שלי שם. יצאנו להליכה על החוף והוא אמר לי שיש לו משהו לתת לי. הוא הכניס את היד לכיס המעיל שלו ונתן לי חלוק נחל. הסתכלתי על הקרקע וראיתי אלפי חלוקי נחל דומים – ואז הוא אמר לי ״שמור את האבן הזאת. יש באבן הזאת את כל מה שאתה צריך לדעת״ יש לי צמרמורת כשאני אומר את זה עכשיו, אבל אז הבנתי את העומק של התודעה שלנו ואת הכוח של המשמעות שאנחנו נותנים לדברים שיש בחיים שלנו.

הטיול הגדול + 2 ילדים – ״החלום אט אט הפך מלהיות מיליארדר ללהיות אדם חופשי״

  • עבודה מסודרת בהייטק, בת זוג ושני ילדים קטנים. איך מקבלים החלטה לעזוב הכל ולטוס לשנה? 
    אני כנראה אמיץ יותר ממה שאני מספר לעצמי. זו לא היתה החלטה קשה עבורנו. החלטנו את זה מיד. רק המבטים על הפנים של אנשים אחרים ושל ההורים שלי גרמו לי להבין עד כמה הצעד הזה הוא לא סטנדרטי. המון אנשים מדברים איתי על זה ואומרים לי שזה החלום שלהם ואני אומר להם שזה לא מסובך בכלל. לנו היה כסף ותקציב לנסיעה אבל ראינו אנשים שמטיילים עם משפחות שהיה להם הרבה פחות מאתנו. זה אפשרי. למעשה, הכל אפשרי, רק צריך לנסות ולא לפחד. או יותר נכון לא לפחד מלפחד.
מדיטציה בחוץ
צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של עופר שני
  • איזה דברים הקשו עליך לקבל את ההחלטה?
    הדבר היחיד שקשה לי זה לצער את ההורים שלי, אבל הם היו מדהימים ולא הראו לי את הצער שלהם. הם כמובן לא היו מאושרים לא לראות את הנכדים במשך שנה – ולכן באו לבקר אותנו גם בתאילנד וגם בארה״ב. לגבי חששות כלכליים לא היו לנו. חיינו שם בתקציב מוגדר שהקצבנו לעצמנו לכל טריטוריה (מתוך התקציב הכולל שהקצבנו לטיול). מדי פעם חדרו חששות לגבי מה נעשה כשנחזור לארץ, אבל מהר מאוד החזרנו את עצמנו אל הכאן ועכשיו והמשכנו ליהנות.
  • מה עושים בטיול כזה?
    טיול כזה דומה מאוד למה שעברו רוב האנשים בתקופת הקורונה. היינו המון ביחד, בתוך התא המשפחתי. זה לא טיול תיירותי ואתה לא רודף אחרי אטרקציות. להיפך, אתה מנסה לחיות כמו מקומי ונמצא בכל מקום חודש או חודשיים, בלי לזוז יותר מדי. טיילנו שנה ביפן, תאילנד, הודו, ארה״ב, קוסטה ריקה, מקסיקו, איטליה ופורטוגל.
יום בטוקיו
  • מה היה החלום הכי גדול שלך כשהיית בטיול?
    החלום אט אט הפך מלהיות מיליארדר ללהיות אדם חופשי.
    שיהיה לי מצד אחד זמן ומצד שני מספיק משאבים כדי לחיות חיים פשוטים ומהנים עם האנשים שחשובים לי. לקראת החזרה לארץ הבנתי שאני רוצה להפוך את המדיטציה לעיסוק שאני מתפרנס ממנו.
  • איך הגשמת את אותו חלום?
    פניתי למקום שאהבתי בתל אביב (״בית חנה״) והצעתי להם ללמד מדיטציה. הם הסתכלו עליי ועל מה שעשיתי בחיים ומהר מאוד הבינו שאני יכול לדבר לקהלים שאף אחד אחר לא יכול לדבר אליהם. הציעו לי להעביר קורס ב״מדיטציה לשיפור הביצועים בעשייה ובחיים״. עשינו כמה קורסים כאלה שהיו מאוד מוצלחים, נרשמו אליהם אנשים מכל מיני מקצועות בהייטק ומאז אני מלמד שם מדיטציה באופן קבוע. משם הדרך לחברות הייטק היתה קצרה. 
עופר שני כנס
צילום: אוראל כהן. מתוך אתר כלכליסט

מדברים על כסף

  • דיברת על דאגה להווה ולא דאגה לעתיד. מה אתה חושב על כסף?
    פעם הייתי עסוק בלהרוויח המון ולהוציא המון. שמתי לב שככל שאני מרוויח יותר אני גם מוציא יותר וככל שאני עובד קשה יותר אני צריך ״לשכך את כאביי״ באופן מאסיבי יותר. היום אנחנו חיים יותר בצניעות, דומה מאוד לאיך שחיינו בטיול.

    בטיול השתמשנו באפליקציה לניהול תקציב (Trail wallet) ואני משתמש בה עד היום. רושם לעצמי כל הוצאה. הסיבה שאני רוצה לדעת כמה אני מוציא היא אחת: כדי לדעת כמה אני צריך להכניס. אין לי עניין להרוויח יותר ממה שאני צריך למחייתי. יש אנשים שממשיכים לרוץ למרות שהם לא ממש צריכים לרוץ והם יכולים להרשות לעצמם להיות חופשיים.
עופר שני
צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של עופר שני
  • הזכרת את הנרי דיוויד תורו והסיסמא ״דיס-אובֵּיי״ ובעברית ״אי-צִיּוּת״, אתה לא חייב לציית לעולם. איך זה משתקף בחיים האישיים שלך?ֿ
    מה שתפס אותי אצל תורו היה המשפט ״המחיר של כל דבר שאתה קונה הוא הזמן שהיית צריך להשקיע בשביל להיות מסוגל לקנות אותו״. זה משפט חזק וכואב שמתאר במידה רבה לדעתי את מה שקורה בעולם. כלאנו את עצמנו בחדרים עם פלוריסנט כדי שנהיה מסוגלים לקנות דברים שאנחנו בכלל לא צריכים. הסיסמא Disobey עוסקת בזה מבחינתי. להגיד ״לא״ לשיטה הזו. אני לא באמת חייב לעשות את מה שהפך לנַהוּג במירוץ המשוגע הזה שמוביל לשום מקום מבחינתי.

קצת על הֶרְגֵּלִים

  • איזה הרגל אימצת לעצמך בתקופה האחרונה?
    בתקופת הקורונה מאוד התאכזבתי מהמדיה בישראל. הדיווח היה מאוד מקומי בזמן שכולנו חווינו אירוע גלובלי מאוד משמעותי. זה גרם לי להירשם לניוזלטר היומי של הניו יורק טיימס ומאז בכל בוקר – מיד אחרי המדיטציה כשאני עוד במיטה אני מציץ בו. הוא מרתק! זה בדיוק המינון והתמהיל שמתאימים לי בתקופה הזו כדי להיות מעודכן. לפני זה בכלל לא הייתי קורא חדשות, זה לא עניין אותי. ואני מאמין שבקרוב אחזור ל-לא להתעניין.

בעניין צריכת החדשות אני מאוד מתחברת לעופר ואני חושבת שכדאי לנו לבחור את התוכן שאנחנו רוצים לצרוך באופן אקטיבי, כתבתי על זה לאחרונה בבלוג.

  • איך המיינדפולנס מתבטא בחיים של הילדים? איך התחלתם לדבר איתם על זה?
    הילדים רואים את זוגתי ואותי יושבים למדיטציה בכל בוקר, והם יודעים שאסור להפריע לנו בזמן הזה. האמת שלא היה צריך לדבר איתם על זה, הם שמו לב מיד שזה משהו שאנחנו עושים והם כיבדו את זה. זוגתי היא מטפלת רגשית בילדים ומדריכת הורים ברוח המיינדפולנס אז אני מניח שיש דברים שהיא עושה מתחת לפני השטח ש״עוזרים״ בהטמעה של הרוח הזו גם אצל הילדים שלנו.
מדיטציה ילדים
צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של עופר שני
  • מה טקס הבוקר הקבוע שלך?
    שש בבוקר מתיישב על המיטה ל- 25 דקות של מדיטציה. 
  • מה ממלא אותך אנרגיה בבוקר?
    פעם הייתי דואג למלא את היומן שלי בפגישות. היום יומן ריק ממלא אותי מאוד. 
  • ומה עם ספורט?
    ספורט הוא גם חלק מהחיים שלי, בעיקר שחייה אבל גם יוגה וריצה. יש כאלה שאומרים שספורט הוא המדיטציה שלהם אבל אצלי זה עולמות נפרדים. אל המדיטציה אני ניגש כדי פשוט להיות, לתרגל חיים פשוטים של נוכחות שלא חייבת כלום לאף אחד. בספורט יש אצלי יותר מחשבות ומטרות. במדיטציה יש שקט אמיתי.

My Wish List

אלט אמביאיי קורס
צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של עופר שני
  • המלצות שלך:
    ספרספר הטאו (בתרגום ניסים אמון). להניח אותו ליד המיטה ובכל לילה לקרוא עמוד אחד לפני השינה.
    קורס – בקיץ האחרון בלסבוס (יוון) נרשמתי בהמלצת חבר ל-altMBA של סת׳ גודין. זו היתה חוויה מאוד מעשירה.
    סרט – Going home. (נטפליקס) על המורה הרוחני רם דאס. סרט דוקומנטרי של חצי שעה (!) על ימיו האחרונים של המרצה לשעבר מהארווארד שהפך למורה למדיטציה ולגורו של אמריקה.
    פלייליסט – אני מעריץ של ספוטיפיי ומחכה בכל יום שני ל-Discover weekly, הפלייליסט שמביא לך מוזיקה שאתה עשוי לאהוב על פי הטעמים שלך. גם ל-Release radar שמתפרסם ביום שישי אני ממתין בשקיקה. אני ממליץ גם על הפלייליסטים שלי לגלי מוח שונים (אלפא, תטא, בטא, גאמא) שנמצאים בספוטיפיי ופתוחים לכל מי שרוצה.
  • מה אתה מאחל לעצמך?
    שאמשיך לחקור את השקט ואת החופש עם המשפחה המופלאה שלי.

ולא נסיים בלי שאלה על מדיטציה – איך לִמְדוֹט?

אין לי עניין להפוך את המדיטציה לדת אצל המתרגלים שלי ולכן אחד הדברים שהכי חשובים לי בתרגול זה הגיוון. כשאתה מניח ליומרה להציג שיטה כזו או אחרת כעדיפה – מתגלה בפניך שדה עצום של אפשרויות. וגם מהחוויה האישית שלי – המדיטציה שלי אינה סטטית והיא משתנה כל הזמן. בעוד שברוב הבקרים אני פשוט יושב זֶן (המדיטציה שניסים אמון לימד אותי), יש ימים שאני מעדיף לשכב ולהאזין לצלילים של גלי אלפא או תטא ובימים אחרים אני בכלל עושה תאי צ׳י וצ׳י קונג.

הגיוון חשוב לדעתי גם כדי לא ״להירדם״ בתוך הריטואלים שאתה מייצר לעצמך ולשמור על עֵרוּת ופתיחות. יש כל כך הרבה מורים טובים וכל כך הרבה מוזיקה ואני מאוד מאמין בחופש לייצר לעצמך את הפורמולה שמתאימה לך לרגע הזה. ומחר אולי זה יהיה תרגול אחר.


תודה לעופר שהסכים להתארח בבלוג ולשתף בחוויות מחייו האישיים. בסיפור של עופר יש הרבה פתיחות ושקט, דברים שנדיר לפגוש ואני מכירה תודה על המפגש בינינו. זה סופר מוערך בעיניי שהוא הסכים לשתף במסע שלו דרך המדיטציה.

מדיטציה

עוד על עופר והעשייה שלו תוכלו למצוא בקישורים הבאים:

+ תרגול מדיטציה בתנועה בכנס כלכליסט ״חוויית עובד בעידן החדש״
+ ״שקט כמנוע לביצועים טובים יותר״ – עוד פודקאסט לסטארטאפים
+ כתבה על ״מדיטציה ככלי לשיפור הביצועים״ והרצאה על סטרס בעבודה מתוך כנס כלכליסט
+ תרגול מיינדפולנס – מתוך פודקאסט ״הביולוגיה של הווינרים״

עופר שני באינטרנט:
אינסטגרם | פייסבוק | ספוטיפיי | אימייל

עופר שני
צילום: אוראל כהן. מתוך אתר כלכליסט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *